sunnuntai 8. elokuuta 2010

Lomilla kuumeessa

Viime viikolla vietimme 3 päivää leirillä, teemana tuliaseman linnoittaminen ja taistelijaparin toiminta. Keskiviikkona kaivettiin 7 tuntia poteroita, minun taistelijaparinani oli englannista vapaaehtoisena suomeen armeijan käymään tullut "Bo", siinä lapioidessa kerkesi jo muutamatkin kuulumiset vaihtamaan. Kaivamisesta teki mielenkiintoista myös se että vastaan tuli puolen metrin syvyydessä olkavarren paksuisia juuria joita sitten hakattiin kenttälapioilla poikki. Nukkumaan päästiin muistaakseni klo 23:00, Bo herätti minut vartiovuoroon klo 00:00, ja tuntia myöhemmin herätin puolestani Sidoroffin ja menin itse nukkumaan.

Herätys taisi tulla hieman ennen kuutta aamulla, aamupalan jälkeen alkoi taistelukoulutus, jota jatkettiin eri rastien ja etenemistapojen muodossa käytännössä koko päivä, klo 18:30 alkoi henkilökohtainen huolto ja lepoaika ennen marssia, joka taisi olla 10-15 kilometriä. Marssille lähdettiin klo 20 ja takaisin tultiin noin 3 tuntia myöhemmin.

Marssin jälkeen jonotimme iltapalalle kun vänrikki saapui leiriin ja komensi kaikki kolmiriviin makuupussi mukana, meille ilmoitettiin että nukumme yön kaivamissamme poteroissa. Vaikka nukuinkin makuupussissa poteron reunalla ihan hyvin, sain märistä vaatteista flunssan, ja perjantaina nousi kuume. Myös väliin jäänyt iltapala sapetti hieman.

Huolimatta kuumeesta, kivusta ja uupumuksesta fiilikset olivat hyvät kun vihdoin saimme telttakamat huollettua, aseet putsattua ja lomavaatteet päälle.

On melko palkitsevaa huomata että kun oma fyysisen ja henkisen kestävyyden raja tulee vastaan, voi tietyillä motivaatioporkkanoilla venyä vielä hieman pidemmäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti