sunnuntai 1. elokuuta 2010

Ensimmäinen lomaviikonloppu

Noniin, en päässyt pahemmin kirjoittelemaan viimeisen 3 viikon aikana ja on vaikea muistella mitä on tarkalleen tapahtunut minäkin päivänä, joten kerron vain tärkeimmät jutut.

Olen siis 1. Jääkärikomppaniassa, joukkue 6, tupa 7.

Varmaan kaikille mieleenpainuvimpia hetkiä on ensimmäinen aamu armeijassa, eikä se itseasiassa ollut mitenkään erikoinen. Klo 05:30 tuli kuulutus "YKSIKÖSSÄ HERÄTYS!", alikersantti Lindroos taisi avata oven ja laittaa valot päälle, siinä sitten aamutoimet sun muut ohjatusti jonka jälkeen järjestyttiin pihalle aamuvahvuuslaskentaa ja ruokailuun lähtöä varten. Normaali päivä menee kutakuinkin näin:

06:00: Yksikössä herätys, samalla tuvan esimies pitää aamuvahvuuslaskennan. Puetaan päälle ja särmätään punkat, kun huudetaan "tupa 7, aamutoimille mars!", meillä on yleensä 2 minuuttia aikaa käydä vessassa ja/tai pestä hampaat, tämän jälkeen on vielä hetki aikaa särmätä omaa punkkaa.

06:30: Komppania järjestyy ulos, marssitaan muodossa joukkueittain aamupalalle.

07:30: Aamupäivän palvelus alkaa, tyypillisesti oppitunteja, sulkeisia tai taistelukoulutusta.

11:00: Lounas

12:00: Iltapäivän palvelus

16:45: Päivällinen, jonka jälkeen siivouspalvelua ja tupien siisteystarkastukset.

18:00: Vapaa-aika alkaa, yleensä vapaat vietetään sotilaskodissa, ja esimerkiksi omaiset tai kaverit voivat tulla käymään.

21:00: Vapaa-aika päättyy, tehdään pinkat ja punkat, aikaa yleensä n. 15 minuuttia. Samassa yhteydessä iltavahvuuslaskennat.

22:00-23:00: Yksikössä hiljaisuus, käytävällä ei saa liikkua tänä aikana, klo 23 jälkeen voi esimerkiksi käydä vessassa vapaasti.

Ensimmäinen "leiri", eli majoittautumisharjoitus vietettiin 29-30.7. Santahaminan alueella, oli itseasiassa ihan mukavaa vaihtelua kasarmin meininkiin, ensi viikolla on edessä 3 päivän leiri. Ammunnat sujuvat myös ihan hyvin, oma ennätys on tällä hetkellä makuuasennosta 150 metrin matkalta 92/100. Kaikki päivät ovat oikeastaan aikatauluiltaan samanlaisia, ja tämän takia esimerkiksi 2 viikon takaisista päivistä on vaikea muistaa yksityiskohtia. Alikersantit ovat itseasiassa ihan mukavia, samoin kuin joukkuekaverini ja tupalaiset. Huumorintajulla ja rennolla asenteella pääsee tämän 3 viikon perusteella hyvinkin pitkälle.

Tästä eteenpäin meidän komppaniamme ei ole P-kaudella ainuttakaan viikonloppua kiinni, eli pääsen tännekin kirjoittelemaan hieman useammin. Vala vannotaan 20.8.2010 Kauniaisten urheilukentällä.

Eipä tässä oikeastaan muuta kirjoitettavaa ole, päivät kuluvat vikkelästi kun on tekemistä, on toki ollut muutama todella raskas ja turhauttava päivä, mutta se kuuluu asiaan, jälkeenpäin on aina hyvä fiilis kun on hieman kokeillut rajojaan.

Nyt keskityn lomailemaan, kirjoittelen vielä lisää kunhan muistuu mieleen jotain merkittävää.

1 kommentti:

  1. Ihan hyvin lähtenyt liikkeelle näköjään toi sun palvelus :) Hyvin kerrottu, valkenee mullekin mitä se tulee olemaan parin vuoden kuluttua.

    VastaaPoista